Συνεργασία κορυφής Imam Baildi και Κωστή Μαραβέγια σε latin-hop Βαμβακάρη

Ανέβηκε στο youtube πριν από λίγο η ολοκαίνουρια διασκευή (με στοιχεία ρεμίξ) των Imam Baild, πάνω στα αριστουργηματικά "Ζηλιάρικά σου μάτια" του Μάρκου Βαμβακάρη, ένα τραγούδι που κοσμεί το ρεμπέτικο ρεπερτόριο από το 1938 μέχρι σήμερα.

Εκτός από το χαρακτηριστικό latin και hip-hop beat (στην εισαγωγή του τραγουδιού) που χαρακτηρίζουν μοναδικά τις δημιουργίες των Imam, η διασκευή (την οποία αναμέναμε εδώ και και καιρό, αφού το τραγούδι συμπεριλαμβανόταν στα live του συγκροτήματος με τη μαγευτική ερμηνεία της Ρένας Μόρφη) φέρνει άλλη μία έκπληξη: την πρώτη συνεργασία μεταξύ του συγκροτήματος και του Κωστή Μαραβέγια.   

Δύο λοιπόν από τα πλέον κορυφαία brands της εν Ελλάδι world-ethnic music, επιτέλους μαζί, υπό τη σκέπη του πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου! Απολαύστε τους



Η αυθεντική εκτέλεση από Μάρκο Βαμβακάρη και Στράτο Παγιουμτζή (1938):

Νέες διαστάσεις δίνουν οι Imam Baildi και ο Κωστής Μαραβέγιας σε ένα κλασικό αριστούργημα του Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι Imam Baildi και ο Κωστής Μαραβέγιας συνυπάρχουν δισκογραφικά για να μας χαρίσουν ένα πανέμορφο τραγούδι που θα δώσει χρώμα και διαφορετικό αέρα στο καλοκαίρι.
Η αγαπημένη μουσική κολεκτίβα, που συμφιλιώνει με απίστευτη ευχέρεια τα ηχοχρώματα, τις εποχές και τα πρόσωπα, συμπράττει για πρώτη φορά με έναν καλλιτέχνη που ξεχωρίζει για τη μεταδοτική ζωντάνια, την ευγένεια και τη ρομαντικότητά του.
Ο καρπός της συνεργασίας τους είναι ένας πολύχρωμος καμβάς με «μπογιές» από το χθες και το σήμερα, με ρίζες στο παρελθόν και αντίκτυπο στο σήμερα.
Πιστοί στη θεμελιώδη αρχή τους, οι Imam Baildi ανασύρουν άλλο ένα κλασικό διαμάντι από το παρελθόν, το γυαλίζουν και το κάνουν να αστράφτει ξανά, υπό το πρίσμα της δικής τους αριστουργηματικής τεχνοτροπίας και του αλάνθαστου αισθητηρίου.
Τι κοινό έχει ο Μάρκος Βαμβακάρης με την Κούβα; Το ρεμπέτικο του 1930 με τη μουσική στην Ελλάδα του 2018; Το ασπρόμαυρο με το έγχρωμο;
Όσο κι αν φαίνονται ονόματα και έννοιες σε αντιδιαστολή, οι Imam Baildi και ο Κωστής Μαραβέγιας επιμένουν συνεχώς στο αντίθετο, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών τους. Έχοντας το ίδιο πάθος και γοητεία για τη μουσική, διασταυρώνουν τις πορείες τους μουσικά και προτείνουν μία υπέροχη διασκευή, που έχει αποκτήσει καινούρια πνοή μέσα από εξωτικά ηχοχρώματα.
«Τα Ζηλιάρικά Σου Μάτια» τα έγραψε το 1938 ο «πατριάρχης» του ρεμπέτικου, ο ιδιαίτερα σημαντικός Μάρκος Βαμβακάρης και ο το ερμήνευσε πρώτος το 1938 μαζί με τον Στράτο Πουγιουμτζή. Μία από τις αξιοσημείωτες μεταγενέστερες εκτελέσεις είναι εκείνη του Γρηγόρη Μπιθικώτση με την Πίτσα Νέγκρη.
Κυκλοφορεί από την Kukin Music και τη Minos EMI / Universal.(hit-channel.com) 

Σχόλια