CINEMA YEAR 2019: Once upon a time in Hollywood... (Οι πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς: ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Quentin Tarantino
Robert Rodriguez
Tim Burton
Guy Ritchie
και έπεται συνέχεια...
Όλες οι αυθεντίες της κινηματογραφικής ποπ κουλτούρας δηλώνουν παρόντες τη χρονιά που έρχεται, καθιστώντας την μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες της τελευταίας δεκαετίας. Πιστοί στο δόγμα του remixing (στην κινηματογραφική του εκδοχή) ξεχωρίζουμε εδώ τα best of, αναμένοντας να τα απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Επιμέλεια: Μιχάλης Ποριώτης

CHAPTER 1: ROBERT RODRIGUEZ, "ALITA: BATTLE ANGEL"
 
Ο Robert Rodriguez, παράλληλα με τα απίθανα τηλεοπτικά του πρότζεκτ, αυτό του cult καναλιού του El Rey Network και του πρωτότυπου reality show "Rebel without a crew" όπου οι παίκτες - επίδοξοι σκηνοθέτες καλούνται να δημιουργήσουν την πρώτη τους ταινία με budget μόλις 7.000 δολαρίων, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στη μεγάλη οθόνη με μία υπερπαραγωγή 200.000.000 δολαρίων και σενάριο του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ εισπράξεων (για Avatar και Τιτανικό) James Cameron, με μία επιστημονικής φαντασίας αλλά και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, αυτή της Alita. Πρόκειται για διασκευή ενός ιαπωνέζικου animation, στο οποίο ο ταραντινικής επιρροής αμερικανομεξικάνος auter του Desperado, του Machete αλλά και του Sin City θα βάλει τη δική του πινελιά, ανοίγοντας έτσι τη δική του πόρτα στο σύμπαν των υπερηρώων που κατέχει τα πρωτεία δημοφιλίας κατά τις τελευταίες σεζόν.


CHAPTER 2: TIM BURTON, DUMBO

Στον αδιόρθωτο παραμυθά του Χόλυγουντ Τιμ Μπάρτον, αυτόν που ζωντάνεψε με απαράμιλλη γλαφυρότητα φανταστικούς ήρωες από Σκαθαροζούμη και Ψαλιδοχέρη μέχρι Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων -πάντα με τη χαρακτηριστική γοτθική γοητεία που διέπει τις δημιουργίες του, ανέθεσε η Disney το project της live-action διασκευής ενός κλασικού αριστουργήματος κινουμένων σχεδίων της, αυτό του Dumbo του ελεφαντακίου. Δεν θα μπορούσε να γίνει σωστότερη επιλογή, όπως αποδεικνύει και το σχετικό τρέιλερ.


CHAPTER 3: GUY RITCHIE, ALADDIN
 
Από το φιλόδοξο project των live-action προσαρμογών των κλασικών κινουμένων σχεδίων της Disney προέρχεται και η επόμενη αναφορά, project που φαίνεται ότι έχει πάρει σβάρνα πολλούς από τους κορυφαίους σκηνοθέτες των 90s καταβολών. O Guy Ritchie, λοιπόν, αφήνει πίσω του τους γκάγκστερς του Snatch και του Rock'n'Rolla, τον μεταμοντέρνο Serlock Holmes του, μένει σχετικά κοντά στον ομολογουμένως αδιάφορο "Αρθούρο" του που δεν συγκίνησε και πολύ το κοινό και "ζωντανεύει" τον Αλαντίν, την Τζαζμίν και το Τζίνι που στιγμάτισε με τη φωνή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς όλη τη σημερινή γενιά των 30+ στα πρώιμα...νιάτα της.


CHAPTER 4: QUENTIN TARANTINO, ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Αν το "culture of remixing" είχε έναν και μόνο ιδεολογικό ταγό και αρχηγέτη, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον αξεπέραστο Quentin Tarantino. Και μόνο η επανεμφάνισή του στη θέση του σκηνοθέτη αρκεί για να πυροδοτήσει ξέφρενη έκσταση στα κινηματογραφικά πράγματα διεθνώς. Πόσω μάλλον όταν αναμένεται η "πιο κοντινή στο Pulp Fiction" ταινία σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη, όταν συγκεντρώνει τα κορυφαία ονόματα του Χόλυγουντ στο καστ της, όταν καταπιάνεται με ένα story διαδραματιζόμενο στις απαρχές της δεκαετίας του '70 και δε συμμαζεύεται. Οι πληροφορίες για όλα τα στάδια του pre-production θα είναι καταιγιστικές και θα τις παρακολουθούμε από κοντά...

Σχόλια